Gå till innehåll

Att blogga om ölbryggning

Att påstå att jag har dålig samvete över att det inte händer lika mycket på bloggen som tidigare är kanske att ta i. Det är ju trots allt en blogg och den har i livets stora cirkus inte särskilt stor betydelse. Samtidigt är ölbryggning mitt stora intresse och händer det lite på bloggen händer det inte heller så mycket på hembryggarfronten. Jag har beställt ingredienser till två öl varav den ena kommer att bryggas denna helg eller nästa, så bryggning är på gång. Hoppas även kunna bjuda på lite värdefull information om cryo-humle när det inlägget publiceras. Men... När det handlar om kunskapsinhämtning så står det stilla. Här vill jag poängtera att det inte handlar om att jag på något sätt är fullärd som hembryggare. Trots över 100 bryggningar så upplever jag inte att jag besitter god kunskap för bryggandet av mer än en ölsort. Det jag vill komma till är att jag faktiskt inte vet var jag ska vända mig för inspiration och ny spännande kunskap. Det finns en hel del Facebookgrupper för hembryggning som jag tidigare tyckt varit intressanta, men såväl aktivitet som relevanta inlägg har tunnats ut. Diverse forum besöker jag kanske någon gång i månaden och där händer det extremt lite av intresse. De användare som fortsätter att hålla forum levande är de som är förhållandevis nya inom hembryggningen, vilket är helt naturligt. Tråkigast av allt är att det bloggas mindre och mindre om hembryggning på både svenska som engelska. Tidigare har jag följt ett 20-tal bloggar men i stort sett alla dessa har upphört att existera. Bryggarpoddar finns det en del, men det är sällan dessa handlar om något jag vill ta del av när jag väl tar mig tid för att faktiskt lyssna på något. En stor del av problematiken handlar ju om att man/vi är intresserade av olika saker av hembryggningen och då minskar ju också möjligheterna för att man ska stöta på något som känns så där riktigt spännande.

I övrigt så är det ju roligt att den nya humleskörden trillat in. Såg även att Weyermann kommit med en ny italiensk pilsnermalt som finns på humlegården. Jag välkomnar även plusgraderna. Jag vet inte varför, men så fort det börjar droppa från taken blir jag sugen på belgisk trippel. Vad mer? Kan det inte dyka upp fler intressanta torrjäster? Eller varför inte ett större utbud på rostfria jäskärl för oss som inte vill ha bryggutrustning som påminner om kärnkraftsreaktorer? Livet är hårt, i den bloggande hembryggarvärlden i alla fall.

6 reaktioner på ”Att blogga om ölbryggning

 1. Leif

  Hej Lars!
  Du gör ett fint arbete med din blogg. Kul att följa dina tankar och arbete med att utveckla dina öl. Det finns nog ingen anledning att känna en press att producera inlägg mer frekvent, i det långa loppet är det innehållet som är viktigt.
  Jag hoppas verkligen att intresset för att läsa bloggar håller i sig. Om man lär sig att bevaka bloggar och hemsidor med bra program eller webbläsartillägg (feeds) så kan man skapa sig sitt eget flöde långt bättre än vad t.ex. Facebook kan erbjuda.

  Svara
  1. Lars

   Tack för de uppmuntrande orden! Jag behöver nog bli bättre på det där med feeds inser jag. Behöver nog även göra en ny avskanning av vad det finns för aktiva hembryggarbloggar där ute.

   Svara
 2. Leo

  Jag hittade din blogg för kanske 4 månader sen, när jag själv blev sugen på att brygga Saison, och ville bara säga att iaf jag uppskattar din blogg väldigt mycket!

  Svara
 3. Underjord Brygghus

  Har följt bloggen till och från i ett par år, man hamnar alltid här när man googlar jäst. Säg till om du är i Stockholm och vill leka collab nån gång. Typ brygga en saison tillsammans.

  Mvh
  Rasmus
  Underjord Brygghus

  Svara
  1. Lars

   Hej Rasmus!

   Det hade ju varit grymt roligt att få göra en sådan grej. Har läst om er på Beernews. Hur går det för bryggeriet?

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *