Gå till innehåll

I planeringsstadiet

Efter att ha bott en hel sommar i flyttkartonger har vi nu äntligen kommit på plats i hus och den gamla hemstaden. Som husägare blir det lite fix med saker och ting innan bryggningen kommer igång, samt att man som föräldraledig helt enkelt prioriterar gemensam familjetid.

Detta innebär dock inte att bryggningen lagts på hyllan, tvärtom så lämnade de förra husägarna kvar både kyl och frys i tvättstugan som jag lagt vantarna på. Kylen kommer omvandlas till en jäskammare och jag har hunnit med att beställa en AC-211 universialtermostat samt keramiklampa med sladd och skyddskorg. Mer om hur det går med denna senare.

Min snart ett år gamla kombiskåp med kyl och frys, som tidigare agerat som just ölkyl samt frysförvarning av humle, kommer jag under hösten/vintern installera två tappkranar på. Jag har sedan några år tillbaka tappat nästan all min öl på ett 9-liters corneliusfat. Kyldelen av skåpet är inte särskilt stort, men det ska rymmas ett 9-litersfat med kolsyretub till. Kranar, bakstycken, nytt fat, adapter och kopplingar kostar några tusenlappar, så det får vänta lite tills alla annan utrustning är på plats. Som föräldraledig så har man inte så mycket att röra sig med så det blir en del mindre investering först.

En purfärsk vattenrapport från vattenverket har trillat in på e-posten, vattnet här uppe visar sig innehålla betydligt mindre joner än dricksvattnet från Norsborgs vattenverk i Stockholm.

Fram tills nästa bryggning är redo för servering blir det kaffe för hela slanten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *