Gå till innehåll

Brygglitteratur

UNDER UPPDATERING

Bra och inspirerande brygglitteratur finns det gott om. Här tipsar jag om mina favoritböcker.

 

Böcker om bryggning i helhet

Mastering homebrew av Randy Mosher
Om du börjat bekanta dig med bryggprocessen något och vill skaffa dig en helhetsbild av allt som har med bryggning att göra, så är detta mitt förstahandsval. Boken går igenom allt du behöver känna till för att mästra hembryggarhobbyn på ett pedagogisk sätt. Mycket tilltalande illustrationer som lyfter läsupplevelsen till en ny nivå. Petar enligt mig ner How to brew från förstaplatsen.
Pris: 214-216 kr
Språk: Engelska
Sidor: 383

 

How to brew av John Palmer
De flesta hembryggares bibel. Har släppts i en fjärde upplaga under 2017 som ytterligare bekräftar bibelstämpeln. Går på en detaljerad nivå allt som har med bryggning att göra. Fjärde upplagan har omarbetats till en något mer tilltalande design än tidigare versioner. Inte den första boken jag rekommenderar att du skaffar dig som hembryggare då den kan upplevas som något övermäktig. Men blir senare något av ett måste.
Pris: 205-211
Språk: Engelska
Sidor: 608

 

Ämnesspecifika bryggböcker

Session Beers av Jennifer Talley
En mycket välskriven bok om hur du lyckas med bryggningen av alkoholsvagare öl. Boken har även en intressant och välskriven genomgång av "session-ölets" historia. Avslutas med recept från amerikanska bryggerier. Mer utförlig recension av boken har jag skrivit här.
Pris: 160kr
Språk: Engelska
Sidor: 300

 

Övriga bryggböcker

Homebrew all-stars av Drew Beechum och Denny Conn
För nuvarande min absoluta favoritbok på ämnet hembryggning. Skriven med humor och passion. En bok med hög igenkänningsfaktor som inspirerar. Författarna delar upp hembryggarna i olika kategorier som gör att du som läsare själv ska kunna skaffa en en uppfattning om vilken "bryggtyp" du tillhör. Sedan presenteras några av USAs främsta hembryggare utefter dessa kategorier tillsammans med tips och recept från bryggarna själva. Fullproppad med tips och inspiration. Har skrivit mer om boken här.
Pris: 170-176 kr
Språk: Engelska
Sidor: 224